Грозде Уикипедия

Гроздето е името, дадено на лозовите растения от рода Vitis на лозата (Vitaceae). Това е един от най-старите култивирани видове плодове на земята.

Историята му датира от 5000 г. пр. Н. Е. Часовник. Включително своята родина Анатолия, Мала Азия е регион, както и Кавказ. В тази област работят 15 000 души общо 15 000 години. Той е домакин на 1200 души в родината си Анадола. От тези сортове е създадена връзка за национална колекция и Институт за лозарство. Има само 50-60 икономики.

От грозде; Известен е със своите антиоксиданти, анти-стареене, образуване на кръв и защитни ефекти срещу рак. Намереното в кожата на черното грозде вещество „Ресвератрол“ има антиканцерогенни и антиоксидантни свойства и защитава мозъчните клетки. Кверсетинът, друго вещество в гроздето, помага за производството на кръв. По този начин влияе положително на здравето на вените.

Мощното антиоксидантно свойство на гроздето е 50 пъти повече от витамин Е и 30 пъти повече от витамин С. В гроздова мъст; вода (70-80%), въглехидрати (15-25%), органични киселини (0,3-1,5%), танини (0,01-0,10%), азотни съединения (0,03-0%) 17) минерални съединения (0,3-0,5%).

Видове Грозде

Това е много интересен списък с чорапи и сложни части, които могат да се използват като приспособление (като подарък, като подарък, като подарък).

Според Международната номенклатура за култивирани растения, тя се отнася по-скоро до селективни културни сортове, отколкото до истински ботанически сортове, защото е много трудно да научите какъв вид работа можете да правите със сортове.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *