Как да измием зеленчуците и плодовете?

Първата стъпка на здравословното хранене: Как да измием зеленчуците и плодовете?

Зеленчуците и плодовете са незаменими за хранителните програми. Пестицидите, използвани за предпазване на плодовете и зеленчуците от насекоми и други вредни организми, могат да застрашат здравето. Според проучване има връзка между количеството инсектициди в тялото на майката и аутизма. За да се пречистят тези лекарства и други бактерии от консумираните зеленчуци и плодове, “Как да се мият зеленчуци и плодове?” Отговорът на въпроса е много важен.

Могат ли зеленчуците да се мият с помощни средства като оцет, сода за хляб?

Накисването на зеленчуци и плодове в оцет е предложение за много хора, които прекарват времето си в кухнята. И така, наистина ли е полезно да се мият зеленчуци с оцет или сода за хляб, които се препоръчват да се използват, за да се избегнат опасностите от пестицидите?

Въпреки че някои източници препоръчват използването на оцет по време на миене на зеленчуци, изследвания и статии, споделени от експерти; показва, че оцетът не е толкова ефективен, колкото изглежда при почистване на зеленчуци и плодове и премахване на бактерии 2, 3 . Също така се посочва, че оцетът и содата за хляб могат да повлияят на вкуса на храните поради съдържанието на натрий.Освен това почистването на зеленчуци и плодове чрез просто изтриване на по-малко бактерии, отколкото измиване с вода.Затова „Колко дълго се държат плодовете във оцетна вода?“ Може би е по-правилно да знаете как да измивате зеленчуците и плодовете с обикновена вода, вместо въпроса.

И така, вредно ли е да се мият зеленчуци с оцет? Няма подробно проучване по този въпрос. Поради тази причина можем да кажем, че най-доброто решение е да измиете храната с обикновена вода.

Как да измием зеленчуци и плодове?

  • Първото нещо, което трябва да направите преди измиване на зеленчуци и плодове, е да измиете ръцете си със сапун и вода за поне 20 секунди. По този начин можете значително да се отървете от микробите в ръката си.
  • Можете да накиснете зеленчуците в студена бистра вода първо в купа. Междувременно не трябва да забравяте да отделите горните и повредени листа на продукти като маруля и зеле.
  • След това трябва да измиете всички зеленчуци и плодове под чиста вода, като внимателно ги разтриете. Ако искате да почистите по-твърди храни като картофи, краставици и ябълки, можете също да получите помощ от четка, която използвате само за измиване.
  • След процеса на четкане можете отново да прекарате зеленчуците и плодовете през чиста вода.
  • След това можете да изсушите измитите зеленчуци и плодове с чиста и суха кухненска кърпа.
  • Можете също така да отлепите продукти, които според вас имат восък по тях.

Междувременно нека отбележим, че трябва да измивате и зеленчуци и плодове като картофи, пъпеши и дини.Тъй като когато тези плодове не се измият, бактериите в кората могат да се носят вътре поради ножа.

Качеството на водата, с която измивате зеленчуци и плодове, е важно

Можете да използвате пречистена вода за пречистване на същества и вещества, които могат да навредят на вашето здраве, като бактерии и пестициди от зеленчуци и плодове. По този начин използвате чиста и висококачествена вода, докато пречиствате зеленчуците и плодовете си от вредни вещества.

Устройство за пречистване на вода под плота, един от типовете устройства за пречистване на вода , ви позволява да достигате водата от специалния кран, монтиран до вашия кран за кухня. По този начин можете практически да достигнете както питейна вода, така и прясна вода, където можете да измиете зеленчуците и плодовете си и да приготвите чай и кафе.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *