Отглеждане на репички

Придирчиво ли е растението репичка към почвата? Трябва ли да се полива редовно? Всичко, което трябва да знаете за отглеждането на репички.Репичките са едно от вкоренените растения. Харесва топъл и прохладен климат. Не обича много топло и студено.

Можете да засадите репички на места, които ви се сторят празни в градината ви през пролетта и есента. Това е растение, което може да се даде за много кратко време.Търговските торове често се използват при отглеждане на репички. Репичките не обичат пресен фермерски тор. Ако се използва оборски тор, той не може да образува корени, както се изисква.

ИЗБОР НА ПОЧВАТА

Той е придирчив към почвата. Харесва влажна почва, богата на органични вещества. Репичките, отглеждани в неподходяща почва, могат да бъдат напукани, деформирани и горчиви на вкус.Семената на репичките се засяват, като се поръсват директно в почвата. За да купите много култури, изберете място със слънчева светлина през целия ден. Въпреки това, леките сенчести места също не представляват проблем.

Продължителността на деня оказва влияние върху цъфтежа и размера на репичките. Цъфтежът на растението се ускорява в дълги дни. В резултат на цъфтежа растежът на репичките спира. Следователно дългите дни не са полезни за репичките.

РАСТИТЕЛНИ ЕТИКЕТИ ДО СТРАНА

Необходимо е да се полива растението редовно. Когато водата е недостатъчна, в репичките се получават пукнатини. Трябва да направите мотика, за да разчупите кремовия слой, образуван в почвата в резултат на напояването и да премахнете растящите плевели.Необходимо е да се събират репичките, които достигат зрялата зрялост без дърво и удебеляване. Ако престои дълго в почвата, вкусът му става остър. Изпразва се.

Репичките се берат от листата и се отстраняват на ръка. Можете да направите това по-лесно, ако почвата е влажна.Ако засадите репичките рамо до рамо с маруля, ще увеличите вкуса й. Може да се засажда и до боб, спанак, моркови и грах.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *