Сортове грозде

Сортове грозде

Живеем в държава, която се смята за родина на лозовата култура. Дори историята на лозарството в Европа е пр.н.е. Датира от 5000 години. Така че имаше грозде, още преди да съществуват мамути, приятели.

Поради факта, че страната ни има много благоприятни екологични условия по отношение на лозарството, се отглеждат голям брой трапезни, сушени и винени сортове грозде.

Когато изследвахме степента на използване на това грозде, научихме, че около 30% се използва за трапеза, 37% за сушена, 30% за меласа, плодова каша, суджук и гроздов сок и 3% за вино.

С други думи, наше право е да опознаем най-вкусното грозде от гърдите си, ние му даваме саке!

Между другото, тъй като ще прочетете тази статия, можем да ви наречем любител на гроздето. Тогава нека ви отведем и до двете ни рецепти, както следва.

Една от закуската: Гроздово сладко
Наздраве от грозде, където отива: Гроздова торта

Розово Грозде

rozovo grozde, plodove
Розовото грозде са големи, със средна плътност. Зърната му са розови на цвят и големи. Добивът на скъпоценен камък, който е тип, който трябва да се реже наполовина, е висок. Зрее през септември.

При този сорт, който няма хомогенно оцветяване, е необходимо внимателно да се вземат листа. Култивира се в Денизли, Байъндър и Бергама в Беломорието.
Отлежава рано: Тракия в Илкерен
trakya ilkeren
Гроздовете му са големи и тежки сами. Структурата на дървото е гъсто разклонена, формата на гроздето е конична и месеста.

Това е много продуктивен тип със смесена резитба и дълга. Това е грозде, което завършва формирането си рано, но на гроздове се запазва дълго време на дървото.

Поздрави от пазарите: Супер грозде грозде без семкиgrozde bez semki

Това е видът грозде, което обикновено ядем и е известно като „грозде за маса“ сред хората.Освен това зърната са зеленикаво жълти и са къси и леко овални.Това е едно от гроздето, което узрява през август.

Изяден със сърцевината си: Ялова перлаyalova grozde perla

Клъстерите не са нито твърде големи, нито твърде малки.Той се намира в нормалната честота.Зърната му са зеленикаво жълти като гроздето, което написахме по-горе.Това е семенен сорт и има максимум 2 или 3 семена.Образува се по-рано от предишното грозде и узрява в готовност за бране през юли.

Освен това е много уютно: Кардинал

grozde kardinal

Гроздите на дървото са доста големи, а зърната на гроздето са в цилиндрична структура.В сравнение с друго грозде зърната му не са много плътни и още по-малко.Зърната са с червено-лилав цвят и обикновено съдържат 3 или 4 семена.Започва да узрява през 3-та седмица на юли, процесът на узряване може да продължи до първата седмица на август.

Най-красивият нюанс на червеното: Flame Seedless

Flame Seedless

Вкусът му е достатъчно сладък, за да се нарече захарен, а текстурата му е много жизнена.Гроздовете са с нормален размер, а зърната са плътни на цвят между розово и червено.Структурата му е плоска, отделена от останалото грозде.Въпреки че не е много видно, може да се намери неговото ядро.Подобно на кардинал, това грозде започва да узрява през втората седмица на август, но за разлика от кардинала, периодът на узряване е по-кратък.

Самоовкусен: хамбургско грозде

hamburg grozde

Въпреки че клъстерите са средни, те обикновено са големи.Зърната са с тъмно лилав цвят, който става черен.Това грозде със семена има 2 или 3 семена близо един до друг.Най-важната му характеристика е, че има аромат на мрамор, който му дава името.С тази функция той се превръща в страхотен гроздов сок.

За нахут: Саманджъ без семенаsamanci bez semena

Неговите гроздове са средно големи, конични и редки.Зърната са със светъл цвят, големи и елипсовидна форма.Зърната му са много хрупкави, по-малко сочни и твърди.Тъй като най-продуктивната част от клоните с гроздове обикновено е средната част, тя трябва да се събира по смесен начин.Зрее като втората седмица на август.

Дори името е страхотно: Микеле Палиериmikele

Гроздовете са големи, но не много стегнати.Зърната са тъмносини (много близки до черните) и формата им е голяма и кръгла.Това грозде, което е вид, който трябва да се подрязва дълго време, узрява през втората половина на август.

Емисия 10: Италияitalia grozde

Гроздовете дървета са достатъчно големи и плътни, за да бъдат прикрепени един към друг.Има овална форма и има 1 или 2 семена вътре.Въпреки че най-отличителната черта на гроздето не е миризмата на зърната му, вкусът му е с аромат на мускус.До началото на септември той узрява готов за събиране.

Няма аромат, но има много вкус: Razakırazaki grozde

Въпреки че емисиите в дървото са големи, клоните на това дърво са оскъдни.Зърната са жълтеникаво светлозелени.Той почти няма аромат като гроздето по-горе, но има вкус на мед.Зрее в началото на септември.ефективни като Денизли в Турция, Айдин и Измир;В света се отглежда в страни като Гърция, Палестина и Египет.

Популярно във Франция: Шардоне

Chardonnay grozde

Зърната са между светло зелен и жълт цвят.Структурата му е под формата на не голям кръг и има 1 или 2 семена.Гроздовете са малки и плътни в цилиндрична форма.Това е любимият сорт грозде на французите.Използва се често при производството на вино.

Има леко кисел вкус: MacabeauMacabeau grozde

Произходът на гроздето, което има киселинна структура, наречена Macabeau, всъщност е Испания.Изключително устойчив е на тежки метеорологични условия.Зърната са между зелено и жълто и формата им е кръгла.Поради киселинния си характер (подходящ за винопроизводство), Macabeau е идеален за производството на виното.

Устойчив на скали: Ugni Blancugni-blanc grozde

Ugni blanc е един от сортовете грозде с произход от Италия. Зрее късно в сравнение с друго грозде.Това е грозде, което расте силно на гроздове и придобива издръжливост.Когато се използва във винопроизводството, се получава светло оцветено вино.Като се има предвид киселинната си структура, това грозде има малко по-високо алкохолно съдържание от останалите, когато се прави вино.

Вкусът на Егейско море: Борнова мрамор

Оригиналният мрамор Bornova е в Беломорието. Зърната са със средна, кръгла форма, зелен до жълт цвят и 1-2 семена и мраморен аромат.Гроздовете му обикновено са малки, но плътни.

Известен също като Шираз: Сирахshiraz  grozde

Въпреки че във Франция се нарича Сира, в Австралия е известен като Шираз.Зърната са тъмносини, почти черни.Има къса и овална структура.Този сорт, който е много чувствителен към суша, обича обилното дъждовно и влажно време.Освен това, ако се използва при производството на вино, се препоръчва да се почива поне 3 години преди консумация.

Новопризнат: Мерлоmerlot grozde

Произхожда от Франция, така че можем да го наречем френско грозде.Въпреки че се произвежда в Америка през последните 25 години, значението му се увеличава през последните години.Зърната му са кръгли, а цветът му е син, близък до черния.Когато се прави вино, цветът му може да варира по цвят и тъмнина.Рубинът обаче е с червеникав цвят

Крал на червеното вино: каберне совиньон

Имаме работа с едно от френското грозде.Всички характеристики са същите като мерло.Единствената разлика е, че има леко горчив вкус.Ядящите го сравняват с пипер.Когато се остави да отлежава във винени бъчви, той създава отличителен ароматен вкус с течение на времето.Обикновено горчивият вкус на пипер с времето се оставя на вкуса на горските плодове.

Изсушеното състояние е бонбон: Султани без семенаsultani bez semena grozde

Това е добър сорт грозде със своята ефективност и бързо развитие.Гроздовете са средно големи и с нормална плътност.Както всички знаете, зърната са малки, между зелено и жълто.Черупките им са много тънки.

Когато става дума за стафиди, идва на ум: Besnibesni grozde

Зърното му е дълго и овално.Кожицата е тънка като султани и има 2 или 3 семена.Въпреки че клъстерите не са много големи, те са средни. Това е и най-използваното грозде чрез сушене.

Ние го знаем като касис: Коринтgrapes grozde

Този сорт грозде, който е много дребнозърнест и без семена, има 3 различни вида с различен вкус и цвят. това е розово, черно и бяло.Най-често срещаният обаче е черният сорт.

Грозде с аромат на захарен памук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *