Червени репички ползи

Репичката е широко използван  в всекидневието на хората. Тъй като репичките се определят като цялостен магазин за здраве с витамините, минералите и фибрите, които съдържа. Този зеленчук, който обикновено се харесва с риба, се консумира като гарнитура или в салата, така че нуждата от антиоксиданти може да бъде задоволена. Експерти от отдел „Хранене и диета“ в болница „Мемориал“ Бахчелиевлер дадоха информация за ползите от репичките.

Съдържание

 • Съдържа високо съдържание на фибри
 • Обърнете внимание на оплакванията за газ
 • Черна ряпа и нейният ефект върху бронхит
 • Облекчаваща болката колераби
 • Предотвратява старенето

Съдържа високо съдържание на фибри

Повечето хора консумират зеленчуковия репички само с риба. Репичката обаче е храна, която трябва да се консумира не само с риба, но и с различни храни и салати. Червената ряпа, която помага за прочистването на черния дроб и стомаха, привлича вниманието с високото си съотношение на фибри. Репичките от тип „кальраби“, които наскоро заеха своето място в зеленчуковите отдели, често се предпочитат заради високото съдържание на фибри и пълнене. 

Обърнете внимание на оплакванията за газ

Факторът, който увеличава диарията, метеоризма и усложненията при спазми при хора с гастрит, язва, хронична болест, улцерозен колит и др. Поради съдържащите се в репичките сярни съединения, не трябва да се забравя; Количеството на порцията трябва да се определя и консумира под контрола на диетолога.

Черна ряпа и нейният ефект върху бронхит

Черната ряпа има страхотен ефект при заболявания като бронхит и кашлица. Естествен сироп за кашлица се получава, когато репицата се издълбава в репичките вечер и в издълбаната част се налива малко мед и сутрин се изпива смес от сок от репички и мед. 

Облекчаваща болката колераби

Бялата ряпа, известна като кольраби, има болкоуспокояващ ефект; бялата ряпа помага за намаляване на болката, причинена от ревматизъм. Бялата ряпа е нервна, намалява стреса; намалява проблеми като умора, нервност и стрес благодарение на ефекта на регулиране на кръвното налягане.

Предотвратява стареенето

Репичките, които трябва да са абсолютно необходими на масата или между закуските през зимата, са задължителни при диетите с пълната си функция. Освен това осигурява ДНК и РНК възстановяване на клетките, защото е богато на фолиева киселина; следователно предотвратява стареенето.

Ползите от репичките са следните:

 1. Осигурява кислород на кръвта : Червената ряпа е известна със способността си да контролира увреждането на червените кръвни клетки и увеличава кислорода, доставян в кръвта.
 2. Пълно е с витамин С: Цитрусът идва на ум, когато става въпрос за витамин С, но не трябва да се пропуска и характеристиката на витамин С на червената ряпа. Витамин С едновременно предпазва от настинки и позволява да се направи колаген, който образува хрущял.
 3. Предпазва сърцето: Червената ряпа е добър източник на антоцианин, който поддържа сърцето да функционира правилно и намалява риска от сърдечно-съдови заболявания. Освен това червената ряпа съдържа високо съдържание на фолиева киселина и флавоноиди.
 4. Контролира кръвното налягане: Червената ряпа съдържа калий, който помага за понижаване на кръвното налягане.
 5. Укрепва имунитета: Репичката, която има високо съдържание на витамин С, предпазва от настинка и кашлица. Трябва да се консумира редовно за укрепване на основната имунна система.
 6. Метаболизъм: Червената ряпа, която задоволява дъвченето за тези, които искат да хапнат, е помощник номер едно в диетите. Червената ряпа, която не играе в кръвната захар, има функция, която ви държи сити за дълго време. Също така лекува гадене.
 7. Висока хранителна стойност: Червената ряпа съдържа витамини Е, А, С, В6, К. Също така е богат на антиоксиданти, фибри, цинк, калий, магнезий, мед, калций, желязо и манган. Следователно репичката е зеленчук с висока хранителна стойност.
 8. Приятелски към кожата : Ако репичката се консумира всеки ден, тя предпазва кожата от сухота, акне и обриви. Освен това е известно, че сокът от репички помага за предотвратяване на пърхот и косопад.
 9. Враг на гуша: Една от най-големите причини за гуша е йодният дефицит. Тъй като репичката е богата на йод, тя предпазва от заболявания на щитовидната жлеза.
 10. Той предпазва от рак: Червената ряпа е благоприятна за черния дроб и жлъчката, тъй като е богата на сярни съединения. Известно е също така, че предпазва от рак.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *