Какви са ползите от вишна? За Какво е полезна вишната?

Черешата (Prunus cerasus) има мощни антиоксидантни, антидиабетни, противовъзпалителни и противозатлъстяващи ефекти, поради наличието на мощни антоцианини.
Вишните съдържат много витамин А, витамин Е, витамини от група В и витамин K. Черешата съдържа още фосфор, магнезий, мед, калций, калий и натрий.И така, какви са ползите от черешите?Всички любопитни подробности са в нашите новини.

Освен че се консумира прясно, черешовият сок, който често се консумира като черешов сок, конфитюр, мармалад, се използва при заболявания като остеоартрит, мускулни болки, фибромиалгия, мускулни болки след тренировка, диабет, високо кръвно налягане, подагра и безсъние. Също така се използва за подобряване на изпълнението на упражненията и подпомага храносмилането. Сега нека разгледаме по-отблизо ползите от вишните за човешкото здраве …

Предимства на вишната

Някои от ползите за вишната за здравето са както следва:

* Тъй като черешата е богата на две противовъзпалителни съединения, антоцианин и кверцетин, тя може да бъде полезна за облекчаване на симптомите на астма и други респираторни състояния и осигурява облекчение за хората с подагра (подаграта е болезнена форма на артрит).

Вишните, които са много богати на фибри, позволяват на червата да функционират здравословно и храносмилането да протича по-лесно.

* Вишната помага за облекчаване на болки в ставите, като намалява броя на определени протеини, произведени в тялото.

Богатите антиоксиданти в черешите са източник на мелатонин, който може да помогне за защитата на организма от рак на гърдата. Тези антиоксиданти могат да търсят и неутрализират свободните радикали и други нежелани вещества, които могат да доведат до хронично възпаление и заболяване.

* Помага за намаляване на риска от инсулт и инфаркт, но също така подпомага цялостното здраве на сърцето.

* Високият витамин А, който се съдържа, е незаменим както за здравето на очите, така и на мозъка. Когато съотношението на течности и витамини в окото намалее, възникват сериозни заболявания, които причиняват загуба на зрение. За това течността трябва да съдържа високо съдържание на витамини. В допълнение, витамин А, който е необходим за циркулацията на нервните клетки в тялото, намалява риска от внезапни заболявания като забрава или мозъчен кръвоизлив.

* Сок от вишна балансира стомашната киселина, улеснява храносмилането, предотвратява разпространението на чревната флора, увеличава телесната енергия и позволява на човека да остане сит за дълго време през деня. В същото време има кръвотворна функция благодарение на съставките в черешата.

* Вишната има подобряващ паметта и регулиращ съня ефект. Считана за ключ към добрия сън, черешата помага да се поддържат здравословни нива на хормона мелатонин, който е свързан с проблеми със съня.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *