Моркови

Лечебен магазин e Морков

Съдържащи витамин А, морковите също са много богати на витамини В, С, D и Е. Също моркови; Това е почти незаменим хранителен магазин, от кръвообразуващ до укрепващ, близък приятел на стомаха и червата до отделяне на жлъчка.

Ползи от морковите

Семената му се използват като газов екстрактор, диуретик, менструален и стомашен лек сред хората.
Ако се яде пет пъти седмично, според проучвания, това намалява риска от сърдечен инфаркт и инсулт с 68 процента при жените. Доказано е, че два моркова на ден намаляват холестерола в кръвта с 10 процента при мъжете.Яденият всеки ден морков също намалява наполовина риска от рак на белия дроб. Увеличава кърмата.
Премахва бръчките по лицето и шията. Сложните въглехидрати в морковите осигуряват енергия на тялото.
Подобрява заболявания като зрителни нарушения, световъртеж, ниско кръвно налягане и умора. Отваря бронхите, реже сухата кашлица и омекотява червата.Знаете ли, че морковите са незаменим зеленчук, който бързо изгражда кръв, укрепва, облекчава диарията, облекчава стомаха и червата, изтича жлъчката, укрепва черния дроб и е незаменим?В случай на анемия се препоръчва да се изпива 1 чаена чаша пресен сок от моркови сутрин, обед и вечер, ако сокът не може да бъде извлечен, трябва да се настърже на ситно и да се дъвче старателно.Морковите, с богатия си витамин А, осигуряват чистота и розовост на кожата и поддържат очите здрави, морковите са много полезни за тези със сърдечни заболявания и артериосклероза, а рискът от рак на белия дроб при морков, изяден всеки ден, е намален наполовина.Бета-каротинът в морковите също предпазва очите от лошо зрение, причинено от старостта.Яденето на моркови редовно намалява риска от развитие на рак на белия дроб, включително тези, които пушат.Хората, които консумират моркови, често намаляват риска от развитие на рак на ларинкса, шийката на матката, пикочния мехур, дебелото черво, простатата и хранопровода с 50%.Морковите, които са благоприятни за сърцето, помагат да се намали нивото на LDL в кръвта. Намалява риска от развитие на рак на гърдата с 20% след менопаузата.
В резултат на изследвания и наблюдения е установено, че е полезен при запек.Сварените моркови са полезни при повръщане и гадене. Благодарение на кръвотворната му функция се препоръчва на децата ви да пият по 1 чаена чаша сок от моркови сутрин и обед.Този сок от моркови, който ще се пие на глътки, е добър при язви и рефлукс. Той помага на мозъка, бъбреците и сърдечните съдове да работят. Морковите прочистват черния дроб, съживяват клетките и спомагат за премахването на токсините от тялото ви.Той помага на черния дроб да отделя жлъчка и да регулира холестерола.Морковите са полезни при жълтеникавост и пубертетно акне. Медицинските специалисти силно препоръчват бременните жени да ядат много моркови.Добре е при гръбначни и гръбначни заболявания.Подобрява заболявания като зрителни нарушения, световъртеж, ниско кръвно налягане и умора.

Как трябва да консумираме моркови?

Когато се белят, морковите губят много хранителна стойност.
Достатъчно е да почистите внимателно под крана, вместо да белите моркова.
Сокът от моркови е идеалното решение срещу забравата.

Диабетиците трябва да бъдат внимателни!

Препоръчва се да не се използват моркови, които имат много висока норма на захар, без да се консултирате с техния лекар.

Хранителна стойност на морковите (за 100 гр)

30-42 калории
1.1 протеин
9,7 грама въглехидрати
0 холестерол
0,2 грама мазнини
1 грам фибри
36 mgr фосфор
37 mgr калций
0,7 mgr желязо
47 mgr натрий
341 mgr калий
23 mgr магнезий
8.115 IU витамин А
0,06 mgr витамин В1
0,05 mgr витамин В2
0,6 mgr витамин B3
0,15 mg витамин B6
7,6 mcgr киселина
6-8 mg витамин С
0,6 mg витамин Е

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *