Витамини за бременност за бременни жени

Витамини за бременност за бременни жени

Витамините за бременност са важни, за да гарантирате, че вие и вашето бебе получавате достатъчно от основните хранителни вещества, от които тялото ви се нуждае. В идеалния случай трябва да получавате повечето витамини и минерали от вашата диета, но може да се нуждаете от добавка, ако имате проблеми с диетата си или ако вашият лекар е забелязал, че ви липсват някои основни елементи.

Фолиева киселина за бременни

Фолиева киселина: Приемането на фолиева киселина преди и по време на бременност може да предотврати вродени дефекти в мозъка и гръбначния мозък на вашето бебе, като спина бифида. CDC препоръчва на всички жени в детеродна възраст да приемат 400 микрограма фолиева киселина дневно, за да намалят риска от раждане на бебе с тези дефекти.

Желязо за бременни

Желязо: По време на бременност вашето тяло и вашето бебе се нуждаят от повече желязо, за да създават червени кръвни клетки и да произвеждат кислород за вашето растящо бебе. Приемането на 27 mg желязо всеки ден помага на тялото ви да произвежда тези клетки и подпомага развитието на скелета и мускулите на вашето бебе.

Калций за бременни

Калций: По време на бременност костите и зъбите на вашето бебе се нуждаят от повече калций, за да растат здрави. Според Американския колеж по акушерство и гинекология трябва да приемате поне един грам калций всеки ден (по-младите жени се нуждаят от повече).

Витамин А за бременни

Витамин А: 750 до 770 мкг витамин А дневно по време на бременността ще гарантират, че вие и вашето бебе получавате много от това важно хранително вещество. Това хранително вещество играе ключова роля във формирането на очите, ушите и крайниците на вашето бебе.

Мед за бременни

Мед: 800 микрограма мед дневно по време на бременността ще осигурят на вас и вашето бебе основното хранително вещество, необходимо за здрава кожа, кости и сухожилия. Всички хора се нуждаят от мед в диетата си, но бременните жени трябва да приемат по-високи дози от този минерал.

Холин: Много бременни жени имат недостиг на холин, който е необходим за здравословното развитие на мозъка и функционирането на нервните клетки на вашето бебе. Можете да получите холин от храни като говеждо, свинско, пилешко и риба.

Омега-3 мастни киселини: По време на бременността трябва да ядете много храни, богати на омега-3 мастни киселини, за да поддържате здравето на плода и да подобрите развитието на мозъка и очите на вашето бебе. Въпреки това, ако не консумирате достатъчно омега-3 мастни киселини, пренатален витамин може да ви осигури това хранително вещество, което е от решаващо значение за растежа и развитието на вашето бебе.

Други пренатални витамини: Има разнообразие от различни пренатални витамини, включително опции за рецепта и без рецепта. Обикновено витамините без рецепта са по-евтини и удобни за закупуване от добавките, отпускани с рецепта. Те могат също така да съдържат по-малко холин или други съставки, които могат да причинят странични ефекти като запек.

Ritual Essential Multivitamin: Тази основно веганска формула от Ritual е чудесен избор за бременни жени, които искат да избегнат потенциално вредните добавки, открити в някои формулировки без рецепта. Мултивитамините Ritual Essential осигуряват минимално количество от всички хранителни вещества, необходими за вашата бременност.

Nature Made пренатален мултивитамин с DHA: Този популярен продукт от Nature Made предлага изчерпателен списък от хранителни вещества, който е достъпен за повечето бременни жени. Той е под формата на мек гел за веднъж дневно и не съдържа глутен, така че можете да получите всички необходими витамини в едно удобно хапче.

Как витамините за коса могат да помагат за растежа косата си по-бързо и да укрепите кичурите си

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *